Har du egen brønn hjemme eller på hytta? Vil du sjekke om vannet er trygt å drikke?
1. Bestill vannprøveflaske her, eller kom innom laboratoriet vårt på Røros for å hente en steril prøveflaske og følgeskjema.
2. Ta ut vannprøven i henhold til instruksjonene i følgeskjemaet.
3. Send prøven i retur med vedlagt returlapp, eller lever den direkte til laboratoriet.
4. Vi setter i gang analysene så snart vi mottar prøven, og har resultatene klart innen tre virkedager.
5. Du får tilsendt analyseresultater og faktura på e-post.
Vi tilbyr godkjent Miljøfyrtårnkonsulent til bedrifter som ønsker å bli miljøsertifisert!
For å bli sertifisert må bedriften oppfylle generelle og bransjespesifikke kriterier. Gjennom innrapporterte tall får en ut et klimaregnskap, og en får gode verktøy til å bestemme hva som er bedriftens mest vesentlige påvirkninger på miljø, arbeidsmiljø og samfunn.
Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for bedrifter som vil dokumentere sin miljøinnsats. Sertifiseringen er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp og godkjent som miljødokumentasjon ved anbudskonkurranser. Ordningen er også blitt anerkjent av EU der det stilles krav om EMAS eller andre miljøledelsessystemer.
Vi kan nå utføre akkreditert analyse av kimtall i vann inntil 24 timer etter prøveuttak. Innlevering av vannprøver innen 12 timer etter uttak er utfordrende for flere av våre kunder, og vi har utført en validering som viser at analyse etter 24 timer gir tilsvarende resultater som innen 12 timer.
Analyse 12-24 timer etter prøveuttak er ikke i henhold til Drikkevannsforskriften, men akkreditert av Norsk Akkreditering som Intern metode hos Matråd AS basert på NS-EN ISO 6222.
Hos oss kan du få utført akkreditert analyse av Listeria monocytogenes i rakfisk og rakfisklake!
I tillegg til analyse av L. monocytogenes kan vi tilby måling av pH i rakfisklaken.
Nytt kriteriesett fra Miljøfyrtårn gjør det nå enklere for næringsmiddelbedrifter å bli miljøsertifisert! Det lanseres også nye felleskriterier 15. juni, noe som gjør Miljøfyrtårn til et enda bedre styringsverktøy for miljøarbeid.
Se video om Miljøfyrtårn her:
Lansering av nye felleskriterier – 15. juni 2022 from Stiftelsen Miljøfyrtårn on Vimeo.
Matråd AS ble Miljøfyrtårn-sertifisert 14.12.20. Vi ønsker å jobbe med å skape minst mulig miljøbelastning og bidra til en bærekraftig utvikling. Gjennom sertifiseringen jobber vi kontinuerlig med våre miljømål og med å utvikle og ivareta et trygt arbeidsmiljø med fokus på helse, miljø og sikkerhet.
For å begrense spredningen av coronaviruset og for å beskytte våre ansatte, har vi innført følgende tiltak (i tillegg til interne hygienetiltak):
Utover dette analyserer har vi fortsatt åpent som normalt og alle analyser blir gjennomført etter gjeldende avtaler, så lenge ikke annen informasjon blir gitt direkte til kunden.
Hytteguiden for Fjellregionen 2020 har kommet ut, og i den kan du lese om harepest og drikkevann. Ønsker du å sjekke om vannet ditt er trygt kan vi tilby ulike analysepakker, ta gjerne kontakt med oss om du trenger veiledning.
I samarbeid med Mattilsynet arrangerer Matråd et temamøte med fokus på registrering og farekartlegging av vannforsyninger.
Temamøtet er spesielt aktuelt for deg som er vannverkseier eller som har egen vannkilde som forsyner flere enn din egen husstand/hytte.
Når
Tirsdag 7.mai 2019, kl. 19.00-21.00
Sted
Havsjøveien næringspark, Havsjøveien 309 på Røros
Arrangementet er gratis.
Legionellabakterier kan vokse og formere seg i ulike vannsystemer og kan smitte mennesker via bl.a. dusjer. Det er lovpålagt at virksomhetseiere må ha rutiner for forebygging og kontroll av legionellavekst. Delta på vårt kurs for faglig påfyll og økt kompetanse om Legionella!
Når
Torsdag 14. mars 2019
Påmeldingsfrist
07. mars 2019
Påmelding til
eller 45 49 49 87
Sted
Havsjøveien næringspark, Havsjøveien 309 på Røros
Deltakeravgift
500,- per deltaker
Her finner du en oversikt over hvilke kurs Matråd kommer til å holde/arrangere i tiden fremover. Ta kontakt med oss om du har noen spørsmål!
Vi sender ut 3-5 nyhetsbrev i løpet av et år, og disse inneholder informasjon om våre kurs og andre oppdateringer fra oss. Du kan når som helst melde deg av listen om du ikke vil ha nyhetsbrev lenger. Trykk på linken og skriv inn e-post og navn for å melde deg på!
HACCP – en arbeidsmetode som skal sikre at maten som produseres og håndteres er trygg!
Kurset vil vise hvordan du kan etablere et hensiktsmessig HACCP-system i din bedrift. Ansvaret for at mat produseres, håndteres og omsettes slik at den er helsemessig trygg, ligger hos aktørene i matkjeden.
Velkommen til del 2 av kurset fredag 9. mars 2018 kl. 09.00-12.00 på Røros!
1. januar 2017 trådte ny drikkevannsforskrift i kraft. Vi har deltatt på fagtreff med Norsk vann for å få orientering om og diskutere de viktigste endringene. Ryggraden i den nye forskriften er farekartlegging og farehåndtering. Matråd bistår med oppbygging av brukervennlige internkontrollsystem, og med oppsett av prøveuttaksplan basert på farekartleggingen. Lurer du på hvordan den nye forskriften påvirker deg som vannverkseier - kontakt oss!
Stein Nordbrekken ved Stensaas Reindsdyrslakteri forteller litt om hvilken rolle Matråd spiller for de som driver med matproduksjon: