Matråd AS er en kompetansebedrift innen næringsmiddel og vann. Vår unike kombinasjon av laboratorium og trygg rådgiving gir deg som kunde et helhetlig produkt som igjen bidrar til å styrke din tillit i markedet. Bedriften ble etablert i 2011 av Birgit Nygård og Jorund Brynhildsvoll. Selskapet har 4 ansatte og vi er lokalisert i Havsjøvegen Næringspark på Røros.
Vår visjon: god matkvalitet gjennom analyse og rådgivingVåre verdier: tillit og fleksibilitet
Akkreditering
Matråd AS er et akkreditert prøvingslaboratorium gjennom NS-EN ISO/IEC 17025. Vi er akkreditert på de fleste analysene vi utfører, både næringsmiddel- og vannprøver.
Matråd AS er medlem i LABforum - en sammenslutning av laboratorier som samarbeider innenfor bl.a. kompetanseutvikling og innkjøpsbetingelser, men som konkurrerer fritt i markedet om oppdrag. I tillegg til å gi bransjen en høy sum av kompetanse bidrar et slikt samarbeid til at vi til enhver tid holder oss oppdatert på eget fagfelt.
Miljøfyrtårn
Matråd AS er Miljøfyrtårn-bedrift. Vi ønsker å jobbe med å skape minst mulig miljøbelastning og bidra til en bærekraftig utvikling. Gjennom sertifiseringen jobber vi kontinuerlig med våre miljømål og med å utvikle og ivareta et trygt arbeidsmiljø med fokus på helse, miljø og sikkerhet.
Matråd AS tilbyr
- Oppbygging/vedlikehold av kvalitetssystem som er tilpasset din virksomhet
- Tolkning av lover og forskrifter
- HACCP analyse
- Interne revisjoner
- Kunnskapsoverføring – kursing av medarbeidere
- Mikrobiologiske analyser av næringsmidler og vann
- Fysikalske/kjemiske analyser av drikkevann
- Miljøfyrtårnkonsulent
Ansatte
-
Birgit Nygård
- Høgskolen i Sør-Trøndelag, næringsmiddelfag 1994-1997
- TINE Meieriet Øst Tolga, laboratoriet 1997-2009
- Staur Foods, laboratoriet 2009-2011
- Matråd AS, 2011-d.d.
-
Jorund Brynhildsvoll
- Landbrukshøyskolen på Ås, næringsmiddel 1988-1993
- TINE Meieriet Øst Tolga, laboratoriet 1999-2009
- Staur Foods Tolga, laboratoriet 2009-2011
- Matråd AS, 2011-d.d.
-
Charlotte Staurem
- NTNU, master i bioteknologi 2009-2014
- Matråd AS, 2015-d.d.
-
Hildbjørg Mauset-Nääs
- Høyskolen i Akershus, hovedfag i ernæring, helse og miljøfag, fordypning i hotell- og næringsmiddelfag 1993-1999
- Røros videregående skole 2000-2005
- Rørosmeieriet 2005-2020
- OS ID 2020-2021
- Matråd AS, 2021-d.d.